Ajankohtaiset

Nyt otsikoissa:


Selaa tiedotteita:   1 

Rikaisten Vihannes haluaa kasvaa edelleen


Voi sanoa Ryömän tilalla olleen hyviä siemenperunoita, joista on versonnut muutamassa vuodessa kokonainen elintarviketukku.
Nuori-isäntä Janne Ryömä ryhtyi tilanpitoon Vammalan Kärppälässä vanhemmiltaan ostamalla maatilalla ja alkoi viljellä perunaa. Elettin 90-luvun loppua.
-Vammalan kaupunki ehdotti, että ryhtyisin myös kuorimaan perunoita, toimitusjohtaja Janne Ryömä kertoo.
Vuonna 2000 hän ostikin perunoiden kuorintalinjan ja aloitti kuoritun perunan toimitukset Vammalan kaupungille sekä muutamalle huoltoasemalle ja grillille. Pian perunoiden mukana alkoivat kulkea kurkut, tomaatit ja salaatit, sitten muutamat säilykkeet ja vihannespakasteet. Hyvää vauhtia oli syntymässä Rikaisten Vihannes Oy, joka irrotettiin maatilan toiminnasta vuonna 2002.
Vuonna 2003 Rikaisten Vihannes osti nykyiset toimitilansa Vammalan pohjoispuolelta Kiertokatu 12:sta. Seuraavana vuonna remmiin astui Jannen pikkuveli Antti, joka tuli yhtiöön osakkaaksi ja kokopäiväiseksi työntekijäksi. Samassa investoitiin lisää perunan jalostamiseen ja hankittiin veitsikuorimakone.

Täysillä tukkukauppaan

Vuosien mittaan Rikaisten Vihanneksen asiakaskunta on moninkertaistunut, jakelualue kasvanut ja tuotevalikoima laajentunut.
-Viime vuonna luovuimme perunoiden jalostamisesta ja keskityimme täysillä tukkukauppaan. Rakensimme lisää jäähdytettyä varastotilaa vihannesvaraston ja kuorintahallin väliin, jolloin saimme toimitiloistamme yhden ison ja toimivan kokonaisuuden, Janne Ryömä kertoo.
Yritys on nyt alkanut käyttää nimeä Elintarviketukku Rikainen, vaikka virallinen nimi onkin edelleen Rikaisten Vihannes Oy.
-Elintarviketukku Rikainen kuvaa ehkä paremmin tuotevalikoimaamme, koska meiltä saa nykyisin tupakkaa ja alkoholia lukuunottamatta kaiken suurkeittiössä tarvittavan materiaalin aina serveteistä kynttilöihin saakka.
-Olemme ottaneet omaksemme kasvustrategian, joka sopii meille. Nyt kasvua on ollut 75 prosenttia viime vuoteen nähden. Ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkasimme kolme vuotta sitten. Yhdestoista työntekijä tuli taloon viime viikolla.
-Toimitamme elintarvikkeita pääasiassa kunnille, joiden osuus on 70 prosenttia. Muut asiakkaat ovat suurtalouskeittiöitä, ravintoloita, grillejä sekä työpaikkaruokaloita.

Hyvissä asemissa

Yritys onkin saavuttanut merkittävän aseman pirkanmaalaisten suurtalouskeittiöiden tavarantoimittajana. Ryömän mukaan Sastamala on sijainniltaan hyvä paikka tämän tyyppiselle yritykselle. Lähimmät kilpailijat ovat Porissa, Hämeenlinnassa ja Tampereella.
-Suuremmilla määrillä olemme saaneet painettua hintoja alas. Olemme myös panostaneet palveluun, Ryömä sanoo.
Hänen mukaansa toimitusten nopeuden lisäksi etuna on se, että asiakkaalle voidaaan toimittaa tavaraa juuri haluttu määrä, myös pieniäkin tavaraeriä. Yritys tarjoaa elintarvikkeita lukuisista eri tuoteryhmistä. Verkkosivuilla toimii myös nettikauppa, jossa asiakkaat voivat tehdä tilauksensa.
Rikaisten Vihannes on ottanut tavakseen järjestää asiakaspäiviä, joille viime vuonna kokoonnuttiin Tampereella ja sitä edeltäneenä vuonna Nokialla. Viime keskiviikkona asiakaspäivät toivat väkeä ensimmäistä kertaa yrityksen toimitiloihin Sastamalaan.
-Kun saamme asiakkaan käymään toimitiloissamme, hän näkee itse, mitä meillä on hyllyssä. Puhelinmyyjän on vaikea saada asiakasta ymmärtämään valikoimamme laajuutta, sillä työ on melko hektistä.

Päivitetty viimeksi:  


 


 


 

  

Alueviesti, Hopunkatu 1, 38200 SASTAMALA | Puh. 010 229 0400 |  Fax (03) 511 3097